Měsíc nad řekou - Šrámek, Fráňa (Artis, 2023)
Divadelní hra Fráni Šrámka Měsíc nad řekou vznikla v roce 1922 a ze všech dramatických prací Šrámkových nejlépe a nejplněji postihuje věčný konflikt mládí a stáří. Lyrická komedie, v níž je na pozadí sjezdu gymnazijních abiturientů zachycen smutek nad prchajícím mládím a nenaplněným životem a v níž sehrají svou roli i opojné věty z nevydaného románu jedné z hlavních postav, románu "Měsíc.