Dvojitý šach : případ zmizelého generála - Michl, Jan, 1975- (Historické krimi, 2023)
Další autorova detektivka z raných let československého státu. Tentokrát vyšetřování vede do sousedního Polska. Nový případ inspektorů Chlubného a Prokeše začíná v Polsku, kde vládne autoritativní režim maršála Piłsudského. V mezinárodní komisi vyšetřují záhadné zmizení velitele vojenského letectva generála Zagorského. Po návratu domů do Prahy na ně čeká zdánlivě banální případ zavražděného obchodníka polského původu. Inspektoři jsou už příliš zkušení, aby uvěřili na náhodu. Co přesně svým předchozím zahraničním vyšetřováním spustili, si však uvědomí až příliš pozdě... Nakladatelská anotace.