Buď jako řeka - Read, Shelley (Jota, 2023)
Kniha inspirovaná skutečnými událostmi, které provázely zkázu městečka Iola v šedesátých letech 20. století, je příběhem o hluboké lásce čelící těžkostem a ztrátám, ale také o nalezení odvahy, nezlomnosti, přátelství a nakonec i domova. Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné komplikovaných mužů, vede domácnost na rodinném statku v městečku Iola v Coloradu. Wilson Moon je mladý tulák se záhadnou minulostí, vyhnaný z rodné země a odhodlaný jít vlastní cestou. Victorie s Wilem se náhodou potkají a toto setkání zásadně změní jejich životy a rozpoutá koloběh touhy a nebezpečí. Když dojde k tragédii, Victorie opouští jediný život, který poznala. Utíká do hor, kde se snaží přežít v divočině bez jasné představy o tom, co jí přinese budoucnost. S měnícím se ročním obdobím sleduje i změny ve svém nitru a v krásné, ale drsné krajině nachází sílu jít dál. Tento debut zkoumá, co znamená vést svůj život, jako by byl řekou - sbírat zkušenosti, plynout a hledat cestu vpřed, přestože je tok přehrazen. Nakladatelská anotace. Kráceno.