Zapal svět : románový životopis svatého Františka Xaverského - Wohl, Louis de, 1903-1961 (Societas (Refugium Velehrad-Roma), 2023)
Beletrizovaný životopis španělského světce a misionáře 16. století. V románovém životopise Františka Xaverského pro mládež i dospělé autor plasticky přibližuje nejen reálie světcovy doby (Portugalsko čestných křesťanů i křesťanských farizeů; místní náboženství s dušemi zkorumpovanými i dušemi žíznícími po živém Bohu; nesnáze, které v plnosti mohl František přemostit až mysticky v Božím Srdci), ale zejména osobnost Františka, který zakotven v Bohu se stal milovaným přítelem těch, ke kterým byl poslán. Nakladatelská anotace.