Věci, které mi nedají spát : inspirativní cesta do Japonska za dvorní dámou Sei Šónagon - Kankimäki, Mia, 1971- (Motto, 2023)
Originální průvodce nejen Japonskem a japonskou kulturou, ale i životem dvou žen, které dělí více než tisíc let. Když se Mia ve svých osmatřiceti letech ocitne na prahu vyhoření, dá výpověď v práci a odjede do Japonska za svou spřízněnou duší Sei Šónagon, dvorní dámou a básnířkou, která žila před tisíci lety. Při pátrání po jejím osudu Mia objevuje chrámy, zahrady, čajovny a bary a nechává se okouzlit kvetoucími sakurami, zenovými meditacemi nebo divadlem kabuki. Z jejích zážitků vzniká jedinečný příběh - osobní cesta, na jejímž konci možná najde sebe samu. Nakladatelská anotace.