Rychlíková linka R10 Praha – Hradec Králové – Trutnov (Praha – Hradec Králové – Letohrad – Polsko) - Rybář, Jakub (Jakub Rybář, 2023)
Kniha pojednává o rychlíkové lince R10 Krakonoš spojující Prahu, Chlumec nad Cidlinou, Hradec Králové a Trutnov zajišťované Českými drahami. Dle pracovního konceptu linkového vedení vlaků dálkové dopravy – prověřováno studiemi proveditelnosti k horizontu 2050 bude tato linka zrušena. Nahrazena bude linkou Ex10, kdy některé spoje budou prodlouženy do Svobody n. Úpou a ostatní nasměrovány do stanice Náchod.