Květ zla - Stainforth, Alexander, 1982- (Čas, 2023)
Dramatický příběh plný napětí a romantiky z Anglie poloviny devatenáctého století. Selina Cameronová, milá a tichá dívka, žije v malém domě u lesa a pečuje o nemocného otce, bývalého vikáře. Tak si to alespoň všichni představují... Dům však dlouhá léta střeží děsivá tajemství, která měla zůstat navěky pohřbena. Selina ví, jaký konec jí osud přichystal, a je smířená se svou rolí. Nečekaně však dojde k objevení hrobu její matky, údajně čtrnáct let pohřešované. A aby se situace ještě víc zamotala, poznává muže, který jí už řadu měsíců vstupuje do snů a snaží se jí v nich zabránit v sebevraždě. Když se do vyšetřování dávného zločinu zapojí policejní inspektor Donaldson, hrozí, že kromě matčina vraha odhalí i její vlastní tajemství. Je Selina vskutku jen poslušnou dcerou duchovního, nebo obětí vystavenou nelidské krutosti? A co když v ní samotné klíčí zkaženost, a trest zasluhuje i ona? Nakladatelská anotace. Kráceno.