Stříbrný vítr - Šrámek, Fráňa (Artis, 2023)
Hlavní hrdina Jeník Ratkin se vzpírá svému tyranskému otci, nerozumí světu dospělých, získává své první milostné zkušenosti, zamiluje se do Aničky Karasové a je zklamán. Jeník přes veškeré konflikty mládí poznává smysl života, je připraven s ním čestně zápasit a dokázat svou proměnu v muže.