Slovenský nářez : antologie nejlepších autorů slovenské fantastiky - Králik, Martin, 1973-; Kyša, Leoš, 1979-; Kajnarová, Pavlína (Fantastická Epocha, 2023)
Povídková antologie autorů slovenské fantastiky. Slovenská fantastika se dere nahoru kvalitou i čtenářským zájmem. Slovenský nářez je velkolepé představení nejlepších současných slovenských autorů v češtině a je to seznámení, u kterého rozhodně chcete být. Ať už jde o světově známá jména jako Juraj Červenák či Michal Hvorecký, esa z východu, která už zabodovala u českých čtenářů jako Janko Iša, Peter Jelínek či Lívia Hlavačková, tak i další autory, kteří dokazují, že od Bratislavy po Košice vzniká velkolepá fantastika, která vás vezme do jiných světů a úžasných příběhů. Nakladatelská anotace.