Zastav se, než skočíš! - Gottwaldová, Libuše (Pointa, 2023)
Autobiografická novela otevírá důležité téma násilí na dětech a jeho následků. Autobiografický příběh plný tvrdé reality týraného dítěte s přesahem do dospívání a úplné dospělosti. Kniha pojednává o příčinách a následcích mnohočetných traumat, o vyrovnávání se s nelehkým osudem, o alkoholismu a dalších závislostech, o setkání se smrtí nejbližších, ale také o slabošství. Především však o síle lásky, víře, nacházení štěstí a naděje. Nakladatelská anotace. Kráceno.