Děti jasanu a jívy : dějiny Vikingů - Price, Neil S., 1965- (Pangea, 2023)
Práce zachycuje historický vývoj, mytologii, společenské vztahy, každodenní život a rituály v oblasti Skandinávie v raném středověku. Autor se rovněž podrobně zaobírá vikinskými nájezdy na území Anglie, Skotska, Francie, Ruska i Španělska.