Cesta za štěstím vedla peklem - Svatopluk, Michal (CPress, 2023)
Osobní příběh člověka, kterému se povedlo porazit drogovou závislost. Kniha přináší zpověď člověka, který se již v dětském věku setkal s návykovými látkami. Jeho rané euforické zkušenosti jej dovedly až k silné drogové závislosti a zásadně ovlivnily jeho další osudy. Autor upřímným způsobem popisuje vývoj a proměny závislosti, a to včetně snahy s návykovými látkami jednou provždy skončit. V tomto případě vše naštěstí nekončí osobní katastrofou, i když k ní scházel jen krůček. Možná právě autorův pád téměř na dno přispěl k tomu, že se dokázal odrazit zpět. Nakladatelská anotace.