Sisi : tajomný prísl'ub - Hell, Elena, 1989- (Lindeni, 2023)
Jedna z legend o císařovně Alžbětě, temná varianta historického milostného příběhu, první díl románu o jejím životě a osudu. Sny, láska, touha po kypícím životě a dosud nepoznaná erotická přitažlivost náhle vpadnou do života mladé, nezkrotné, naivní a citlivé bavorské vévodkyně Sisi. Jako blesk ji zasáhne setkání s rakouským císařem Františkem Josefem. V jediném okamžiku se zrodí vášnivý oboustranný vztah navzdory jejich rozumu i odporu obou rodin. Mladá rebelka s živelnou touhou po svobodě je odhodlaná stát po boku rozervaného muže skrytého pod dokonale udržovanou maskou císaře. Pro něj se vydá na obtížnou cestu budoucí císařovny, opustí domov, milovanou přírodu, volnost, a čelí zkostnatělé etiketě císařského dvora a jeho pletichám. Aniž tuší, že František Josef podléhá démonům, kteří mu na chvíli ulehčují náročný život, ale o nichž i on ví, že ho mohou zničit. A ještě je tu kletba, kterou na něho uvalila neznámá žena jako pomstu v nejvyšším zoufalství. Temný slib... Nakladatelská anotace. Kráceno.