Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky - Whitton, Hana, 1950- (Historická detektivka, 2023)
Další pokračování ze série historických detektivek z Čech počátku 14. století s mladým šlechticem v roli pátrače. Tentokrát se v ohrožení života ocitá Eliška Přemyslovna. Šlechtic Adam ze Zbraslavi je po krátkém pobytu v klášteře opět povolán ke královskému dvoru. O pomoc ho tentokrát požádala jeho chráněnka Alžběta, která se strachuje o život své tety Elišky Přemyslovny. Dvě dvorní dámy za podivných okolností zemřely - a zdá se, že nešlo jen o zločiny z vášně. V královské rodině se totiž rozhořel boj o korunu. Podaří se Adamovi ze Zbraslavi rozplést politické pozadí zločinů a dopadnout pachatele dřív, než sáhne smrt i po samotné Přemyslovně? Nakladatelská anotace.