Sukničkářky - Šilhová, Lucie, 1968- (Motto, 2023)
Po sérii úspěšných fejetonových souborů Lucie Šilhová vykročila k psychologickým povídkám, v nichž prokazuje hlubokou empatii nejen k ženským postavám. Luxusní prádlo jako terapie a zkušební kabinka jako zpovědnice. Ženská duše je jako italská krajka, jemná, a přitom pevná, to je Štěpánčino léty ověřené přesvědčení. Štěpánka odešla z nudné kancelářské práce a otevřela si obchod s prádlem. Její zákaznice u ní teď spolu s oblečením odkládají svá tajemství a s novým prádlem si oblékají naději. A protože sem zajdou jen párkrát za život, sdílejí i příběhy, s nimiž se nesvěřily ani svým nejlepším kamarádkám. Nevěry i marné lásky. Mateřská zklamání i bezdětné bolesti. Za plentou vidí svůj život z nadhledu. Poslouchejte šustot prádla na nahé pokožce a zpovědi pohnutých osudů, třeba uslyšíte i svůj příběh. Nakladatelská anotace. Kráceno.