Zloději ostatků - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Historický román (MOBA), 2010)
Čtvrtá kniha série Dobrodružství Martina ze Stvolna se odehrává záhy po návratu z římské jízdy císaře Karla IV. domů. Martin nalézá svou manželku Johanku, kterou považoval za mrtvou, jenže osvobodit ji z kláštera není snadné...