Americký predátor : skutečný příběh Israela Keyese, nejchladnokrevnějšího sériového vraha 21. století - Callahan, Maureen (Vendeta, 2023)
Beletristicky zpracovaný příběh mnohonásobného těžkého zločince a jeho dopadení. Většina z nás o Israeli Keyesovi nikdy neslyšela, přesto je však nejambicióznějším a děsivým sériovým vrahem v moderních dějinách. Nejlepší vyšetřovatelé FBI jej označují za nevídaného a jeden žalobce jej popsal jako „čiré zlo“. Keyes útočil na území celých Spojených států, schovával si své zbraně a vybavení na odlehlých místech, cestoval za lovem tisíce kilometrů a během pouhých několika hodin se těl zbavil v jiném státě. Po návratu na Aljašku pokračoval v životě spolehlivého stavebního dělníka a oddaného otce své dcery. Kniha Americký predátor je výsledkem roky trvajících rešerší a sběru informací. Odkrývá skutečný příběh, vedoucí k zatčení pachatele, a uvádí nás do děsivé mysli neúnavného vraha. Nakladatelská anotace. Kráceno.