Dcera Osvětimi - Friedman, Tova, 1938- (Kontrast, 2023)
Vzpomínky Židovky původem z Polska, která přežila několikaměsíční pobyt v koncentračním táboře v Osvětimi, kde se ocitla už jako pětiletá dívka.