Vikingská sága: krví a železem - Gibbons, Peter (CPress, 2023)
Dobrodružný historický román z 9. století, kdy vikingové vtrhli do saské Anglie. Hundr, odvážný mladý Seveřan s tajemnou minulostí, se připojuje k vikingské invazi na saskou půdu. Sní o tom, že se prokáže jako úspěšný válečník. Na své dobrodružné cestě však musí zápasit o přežití v brutálních bojích a těžce si vybojovat své místo v krutém světě Vikingů. Nejednou čelí chladnokrevné zradě z řad vikingského vojska, ale v těžkých situacích poznává pravé přátele. Jeho osud je provázán se slávou, láskou i smrtí. V epickém příběhu Hundra a jeho spolubojovníků krev a napětí rozhodně nechybí. Nakladatelská anotace.