Skutečný John Lennon - Kenny, Francis, 1954- (Vyšehrad, 2023)
Biografie britského hudebníka Johna Lennona sledující především jeho osobnostní vývoj v době dospívání a mládí. Další z mnoha biografií Johna Lennona se tentokrát pokouší analyzovat osobnostní rysy budoucího člena Beatles podle prostředí, které ho v dětství a dospívání formovalo. Autor knihy totiž stejně jako sám Lennon (1940 až 1980) pochází z britského Liverpoolu, a tak i na základě vlastních zkušeností tamních reálií hledá souvislosti s tím, jak byl John Lennon vnímán fanoušky nebo jak sám sebe vnímal on. Vedle toho kniha pochopitelně popisuje i historii Beatles. Vyprávění končí na začátku 70. let těsně předtím, než se Lennon na zbytek života přesunul do Ameriky.