Velká jízda pokračuje : na motorce po šesti kontinentech - Brezovar, Igor, 1973- (Jota, 2023)
Kniha přináší cestovatelské zážitky autora, který na motorce projel šest světových kontinentů. V knize se s Igorem budeme brodit mongolskými řekami, utopíme motorku, projedeme se po transsibiřské magistrále a zúčastníme se jurta párty. Dostaneme se do Japonska, budeme spát v parcích, ochutnáme mořské řasy, ryby a sashimi, projedeme se kolem hory Fuji a podíváme se do legendárního Nagana. Po cestovatelské pauze se přesuneme do USA, Anchorage na Aljašce, a prožijeme americký sen, nádherné národní parky, Route 66, americké choppery a country muziku, jazz a blues. Přes Mexiko budeme pokračovat Střední a Jižní Amerikou, kde žijí nejkrásnější ženy světa (Kolumbie), projedeme Ekvádor, Peru a vysokohorské silnice v Bolívii, kde potkáme indiánky a děti pracující v uranových dolech. Vyspíme se na solném jezeře Ujuni a setkáme se s kmenem Uru na plovoucích ostrovech jezera Titicaca. V Buenos Aires se budeme učit tančit tango a cestu zakončíme v nejjižnějším městě na světě Ushuaia. Nakladatelská anotace. Kráceno.