Katherine : Katka Žbirková: můj život s Mekym - Vedral, Honza, 1981- (BizBooks, 2023)
Osobní vzpomínky Kateřiny Žbirkové, manželky slovenského zpěváka a hudebníka Miroslava Žbirky, na společný partnerský i umělecký život. Hudební publicista Honza Vedral sestavil s Kateřinou Žbirkovou dva roky po smrti jejího manžela knihu osobních vzpomínek. S Miroslavem Žbirkou strávila Kateřina takřka 40 let společného života a její vyprávění se tak netočí jen kolem úspěšné manželovy hudební kariéry (na které se částečně manažersky podílela i ona sama), ale věnuje se i rodinnému soužití a nabízí tak autentický obrázek o tom, jaký byl legendární slovenský poprockový hitmaker i mimo koncertní pódia. Vzpomínání se nese v upřímném, nebulvárním stylu a k celkově příjemné náladě přispívá i bohatá fotogalerie.