Strach a úzkost a jak na ně - Honzák, Radkin, 1939- (Zdraví a životní styl, 2023)
Renomovaný psychiatr podává téma strachu z různých úhlů a vysvětluje, jak pracovat se svými emocemi i ve složitých situacích. Z evolučního hlediska jsou strach a úzkost velmi prospěšné, protože přicházejí ve chvílích ohrožení a díky nim je lidský mozek neustále připraven čelit nebezpečí. Problém nastává, když se tyto pocity objevují v důsledku nepřiměřeně malých podnětů, nebo dokonce přicházejí samy od sebe. Nakladatelská anotace. Kráceno.