Most špionů, aneb, Má cesta z pekla ke svobodě - Javorský, Jaroslav, 1947- (Hot history, 2023)
Vzpomínky Jaroslava Javroského, který se roku 1977 neúspěšně pokoušel propašovat svou přítelkyni přes Bulharsko na Západ. V tehdejším Československu byl odsouzen k dlouholetému vězení a během osmdesátých let byl v rámci výměny špionů propuštěn.