Vojenské a válečné vlaky - Lapáček, Petr, 1951- (CPress, 2023)
Železnice reprezentovaná parní lokomotivou přispěla v 19. století významnou měrou ke sblížení světa, její rychlý rozvoj však zakrátko ocenili i generálové a železnice se tak stala jedním z nejdůležitějších článků všech vojenských tažení. V novém, zásadně doplněném vydání úspěšné publikace, autor poutavou formou přibližuje historii a vývoj železnice ve válečných dobách, od prvopočátků přes první a druhou světovou válku a období protektorátu, až do doby poválečné. Nakladatelská anotace.