České klenoty UNESCO - Petro, Jozef, 1954- (CPress, 2023)
Barvitý turistický průvodce po významných památkách České republiky, které jsou zapsány, nebo čekají na zápis, do seznamu UNESCO. Turisticky laděná fotografická publikace představuje historicky cenné hmotné i nehmotné památky České republiky, které byly zapsány do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Prezentuje též další významné pamětihodnosti, které o zapsání do něj aktivně usilují. Kniha obsahuje zajímavosti o kultuře i přírodních krásách, odhaluje podstatné historické souvislosti spojené s českými památkovými reáliemi.