Tři a půl Arabárny - Kalát, Jiří, 1984- (CPress, 2023)
Cestopis reflektuje dobrodružství, která autor zažil při svém putování po arabských zemích v Africe i Asii. Nechybí ani popis jeho setkání s místními zvyky, kulturou i rozličnými lidmi. Nekonečná poušť Mauritánie, opuštěné hory Maroka, vojenské hlídky Egypta, byrokracie Alžíru, pohraničníci Izraele i pivo v Jordánsku, to všechno jsou aktéři příběhů o Arabech i jejich zemích. Nakladatelská anotace. Kráceno.