Mistr Kampanus - Winter, Zikmund (Artis, 2023)
V jediném románu Zikmunda Wintera je zachyceno povstání roku 1618, bitva na Bílé hoře roku 1620 a také poprava českých pánů na Staroměstském náměstí roku 1621. Hlavním hrdinou je skutečná postava českých dějin, rektor Univerzity Karlovy, Mistr Jan Kampanus, člověk přísný, čestný i laskavý, který se po smrti své ženy zcela oddá své práci. V zoufalství sleduje popravu českých pánů, a když se mu po příchodu jezuitů nezdaří uchránit Univerzitu Karlovu, zdrcen spáchá sebevraždu.