Oběšencův vrch - Černucká, Veronika, 1979- (Původní česká detektivka, 2023)
Detektivní román české autorky přivádí na scénu opět soukromou vyšetřovatelku Taru. Ta tentokrát míří do Polné, kde řádí vrah nevěrníků. Soukromá vyšetřovatelka Tara přijíždí do Polné, aby pátrala po vrahovi, který si vybírá nevěrné muže a ženy. Někdo tu vraždí velmi brutálně a jako vzkaz zanechává u těl mrtvé vrány. Místní stále věří pověrám, novodobé čarodějnice pořádají na Oběšencově vrchu sabaty a zlo je nebezpečně blízko. Jak s vraždami souvisí starý příběh, v němž synek bohatého sedláka zradil krásnou čarodějku a ona ho donutila spáchat sebevraždu? Nakladatelská anotace.