Ukradený důkaz - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2023)
Soubor detektivních příběhů píseckého autora, který tentokrát čtenáře uvádí do neklidných předválečných časů. Kdo má na svědomí smrt pytláka? Kdo vykrádá hotelové pokoje? Kdo je tajemný čert, který okradl návštěvníky vinárny U Netopýra? A kdo jsou písečtí Bonnie a Clyde, kterých se právem obává každý pokladník? Nejen na tyto otázky musí vyšetřovatelé najít odpověď, neboť správný četník vidí ve svém rajonu všem do kuchyně i do ložnice a po vině musí vždy následovat spravedlivý trest. Nakladatelská anotace.