Skryto ve slovech, aneb, Co nám slova vlastně říkají - Dudák, Vladislav, 1958- (Maličkosti, 2019)
Soubor esejů, které český filozof, historik a pedagog věnoval jazyku, slovům a jejich významům. Knížka se skládá z medailonků jednotlivých slov: autor vysvětluje jejich původ, zabývá se jejich užíváním (a nadužíváním), hledá zajímavé jazykové souvislosti. Jazyk - v tomto případě češtinu - nepovažuje za samozřejmý nástroj, kterým popisujeme skutečnost, ale za fascinující a bohatý svět, jenž je nutné pečlivě prozkoumat.