Modrý a rudý ; Stříbrný vítr ; Léto ; Splav - Šrámek, Fráňa, 1877-1952 (Česká knižnice (Host), 2023)
Reprezentativní výbor z díla českého básníka, prozaika a dramatika představuje charakteristické rysy a podstatu jeho tvorby. Charakteristické rysy umělecké individuality Fráni Šrámka v širokém tematickém i žánrovém rozpětí vystihují čtyři díla vybraná pro tento svazek.Tento výbor z Šrámkovy tvorby v roce 2000 pro Českou knižnici připravil a podrobně komentoval Mojmír Otruba. Pro přítomnou reedici jsme provedli celkovou revizi textů, rozšířili vysvětlivky a připojili soupis dosavadních knižních vydání. Nakladatelská anotace. Kráceno.