Fenomén. - Bendis, Brian Michael, 1967- (CPress, 2023)
Dobrodružný fantastický příběh z komiksové série odehrávající se ve světě, který prošel záhadnou chaotickou proměnou. Příběh chlapce Boldona a jeho přítele, bojovníka Spikea, kteří přežili „fenomén“, jenž zachvátil Zemi. Nejedná se o apokalypsu, ale o něco mnohem zajímavějšího. Sledujeme cestu hrdinů, kteří jsou nuceni spojit se s dalším sirotkem nového světa, Matildou. Trojice se vydává vstříc dobrodružství, které je přivádí na tajemné místo zvané Město zlatých očí. Během pátrání po epicky bláznivém novém světě hledají odpovědi na své otázky a smysl života, čelí temným silám a cestou mění svět k lepšímu. Nakladatelská anotace. Kráceno.