Malej princ - Hoffmanová, Klára, 1963- (Jota, 2023)
Kultovní kniha francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho, tentokrát v podkrkonošském nářečí. Malej princ a Kerkonoše? To přec nemůž pasovať dohromady! Tolle bylo pervni, co nám přišlo na mysel. Jak dostať ušecky tý moudrý myšlínky do ušenniho hovoru tverdejch horalu, lesáku, přalláku, kalcu a koralařu? Ale pak sme si řekly, že duši máme ušecky stejnou, ať je to pán na éroplánu, kalčinka nebo kohátnik. No, považte sami, esli se nám to povello. Nakladatelská anotace. Kráceno.