Kostischrány - Lloyd-Jones, Emily (Host, 2023)
Hororový fantasy příběh o putování mladé dívky Ryn a kartografa Ellise, kteří musí čelit hordám oživlých mrtvol, a přitom se mezi nimi rozvíjí čím dál bližší vztah. Sedmnáctiletá Ryn se od smrti svých rodičů živí jako hrobnice v odlehlé velšské vesnici Colbren na úpatí smrtelně nebezpečného pohoří Annwvyn. Pohřbů je v poslední době čím dál méně a nad Ryninou rodinou se vznáší hrozba, že přijdou o dům. Vesničané totiž pro jistotu mrtvoly upalují, protože ne všichni mrtví zůstávají mrtvými nadobro. Vzkříšeným mrtvolám říkají kostischrány a Ryn s nimi má bohaté zkušenosti. Při jedné ze svých výprav v lese narazí na kartografa Ellise, který se kostischráně připlete do cesty. Naštěstí pro něj se mladá hrobnice umí ohánět sekerou a zachrání mu život. Ellis si pak najme Ryn jako průvodkyni a společně se vydají skrz nevyzpytatelný les až do samého srdce hor k hradu opředenému legendami, kde budou muset čelit kouzelným stvořením, nebezpečným kostischránám i hluboko pohřbené pravdě o sobě samých. Nakladatelská anotace. Kráceno.