Kapitalismus a svoboda - Friedman, Milton, 1912-2006 (Liberální institut, 2023)
Pojednání o vlivu státu na hospodářství a společenské vztahy z pohledu ekonomického liberalismu. Nechybějí přepisy Miltonových projevů a diskuzí z jeho návštěvy České republiky roku 1997. Autor argumentuje pro laissez faire a svobodnou volbu jednotlivce před vládními zásahy do trhů prostřednictvím cel, dotací a regulací. Čtenář se v knize dozví celou řadu konkrétních ekonomických návrhů směřujících ke svobodnější a více prosperující společnosti a sám si může udělat obrázek, jak se za posledních desítek let debata (ne)posunula. Nakladatelská anotace. Kráceno.