V jejím srdci svět se tříští - Barker, J. D. 1971- (Fobos, 2023)
Hororově kriminální thriller zkušeného amerického autora, v němž se nositeli hrůzy stávají dětské postavy. Jack Thatch je chlapec z Pittsburghu, jehož od smrti rodičů vychovává tetička. O tom smutném výročí chodí navštěvovat jejich hrob. A na hřbitově se osmého srpna 1984 ve svých osmi letech setká se zvláštní osmiletou Stellou Nettletonovou. Z nepochopitelného důvodu začne být dívkou posedlý a chodí ji vyhlížet na hřbitov, nicméně znovu ji potká až po roce, opět osmého, na stejné lavičce. Dívku obestírají záhady a Jack se o ní marně snaží něco dozvědět. Potom se v jedenácti letech, po dalším setkání, probere v zastrčené uličce vedle strašlivě spáleného muže v nedotčeném oblečení. Případ vyšetřuje detektiv Brier, jehož to nepřekvapí, protože oběti v tomto stavu nachází každoročně osmého srpna už po mnoho let. Daleko odsud mezitím vyrůstá ve výzkumné laboratoři další chlapec ve stejném věku, který vládne schopností tak děsivou, že ho drží v izolaci. Nakladatelská anotace. Kráceno.