Místo na světě : všechny vůně domova - Mayes, Frances, 1940- (Paseka, 2023)
Americká autorka, která našla svůj druhý domov v italské Cortoně, píše o tom, co pro ni znamená "domov" a vyznává se ze své lásky k Itálii. Co znamená domov? A co všechno jej pomáhá utvářet? Královna cestování Frances Mayesová vždy hledala pocit domova, ať už navštívila jakýkoli kontinent. Její dům v italské Cortoně, který čtenáři a čtenářky autorčiných knih dobře znají, byl pro ni láskou na první pohled. Vše, co se ho týká, líčí v novince přímo vroucně a každý detail evokuje vodopád zábavných historek i myšlenek. Mayesová se rozbíhá k rozličným tématům, jako je jídlo, zahradničení nebo příroda, vzpomíná také na domovy svých přátel i na chvilková útočiště, která vyvolávají touhu po jiném životě. Nechybí zážitky z cest po Itálii, Francii, Mexiku či americkém Jihu. Místo na světě je kniha o touze po domově. Nakladatelská anotace. Kráceno.