Paličkování : variace vláčkové krajky - Zmrzlá Galuszková, Romana (Tradiční řemesla (Edika), 2023)
Příručka plná nápaditých variací na paličkovaní vláčkových krajek a návodů na jejich zhotovení. Kniha potěší všechny krajkáře, co si tento typ krajky oblíbili a chtějí se o ní dozvědět víc, ale navnadí také ty, kteří o jejím využití v dnešní době pochybují. Vláčková krajka se už dávno nepoužívá jen na kroje, ložní prádlo či okolky. V knize najdete výchozí vzor pro metrovou krajku. Drobnými či většími zásahy do této krajky vznikla řada podvinků a návodů na šperky, dečky, obrázky a další variace. Nakladatelská anotace. Kráceno.