Prorok a Lady Kosice - Kunovský, Ondřej, 1996- (Pointa, 2023)
Postmoderní román o prapodivném sociálním experimentu a nejslavnějším zrádci dějin. Vážně mohou příběhy staré tisíce let stále ovlivňovat současnost? Pavel bydlí v malém městečku, které se jednoho dne stává dějištěm šíleného experimentu. Hledá proto způsoby, jak nastalou situaci přečkat, a navíc se musí vypořádat s problémy způsobenými zakázanou láskou. Útěchu najde v klasických příbězích, zejména těch, kde je biblický zrádce svědkem zázraků svého mistra a přítele. Tyto příběhy, vyprávěné zrádcovou perspektivou, ovlivňují Pavlovu dobu a neúprosně tlačí obě dějové roviny až k jejich nevyhnutelné srážce. Nakladatelská anotace.