Coco Chanel : legenda a skutečnost - Picardie, Justine, 1961- (Prostor, 2023)
Britská spisovatelka a novinářka reflektuje život legendární francouzské návrhářky, která revolučně změnila dámský styl oblékání a stála u zrodu jednoho z nejprodávanějších parfémů světa. Zatímco Chanel vytvářela věci půvabné a elegantní, mýty, které obestíraly její život, měly často mnohem temnější odstín. Autorka strávila dlouhé roky pátráním po opravdové Coco Chanel, skryté pod slupkou módní legendy, a snaží se odkrýt skutečnost zbavenou romantiky a nepravdy. Nakladatelská anotace. Kráceno.