Abeceda : taneční komposice Milči Mayerové - Nezval, Vítězslav, 1900-1958 (Volvox Globator, 2023)
Reprint zásadního díla české literární a výtvarné avantgardy. Roku 1924 byl poprvé publikován soubor čtyřverší Vítězslava Nezvala - Abeceda, a to v rámci sbírky Pantomima, která byla koncipována jako básnický manifest poetismu. Roku 1926 vyšla Abeceda samostatně s podtitulem: "taneční kompozice Milči Majerové" v typografické úpravě Karla Teigeho. Jedná se o koncept setkání samostatných umění, tedy prolnutí slova, pohybu a obrazu. Zatímco tanečnice, zachycená na fotografiích Karla Paspy, je jednotlivými písmeny přímo inspirována a pantomimicky je ztvárňuje, básník pracuje asociativně a často ponechává své krátké lyrické texty jako nezodpovězenou hádanku. Nebo jako pozvánku do barevného světa indiánů, faraonů, tanečnic, klaunů, krotitelů hadů i dudáků z Chodska, do světa, kde je setřena hranice mezi blízkým a exotickým... Nakladatelská anotace. Kráceno.