Netvor třese zemí - Březinová, Ivona, 1964- (Go! - Gang odvážných, 2021)
Další kniha z volné série příběhů dětí, které jsou nuceny bojovat o přežití. Napínavé i poučné čtení se tentokrát během zemětřesení. Šestice Gangu odvážných spolu se čtyřmi dospělými přiletí za přáteli do Tokia. Hodlají strávit poklidný den v tradiční japonské zahradě poblíž světoznámého chrámu, na nejvyšší věži světa i v muzeu japonských strašidel a démonů. Vtom se země zničehonic začne otřásat... a všechny plány se během několika sekund změní v strastiplné čekání na záchranu. Přijde pomoc včas? Nakladatelská anotace. Kráceno.