Turbina - Čapek-Chod, Karel Matěj (Artis, 2023)
Turbina je společenský román českého spisovatele Karla Matěje Čapka-Choda z roku 1916. Román, podávající obraz bohaté měšťácké rodiny na přelomu století, kterou prudké tempo industrializace žene k nezadržitelnému pádu.