Ďábel se skrývá v lásce - Ayad, Katrin, 1986- (Pointa, 2023)
Román o toxickém vztahu s mužem s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti, který popisuje náročnou, ale osvobozující cestu k rozvodu a k šanci na nový život. Autobiografický román vyprávějící o autorčině životě v Káhiře a o tom, jak se dostala do toxického vztahu s Egypťanem s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti, jehož si nakonec i vzala. V době, kdy začaly padat jeho masky, s ním zůstala uvězněná v absolutní izolaci lockdownu roku 2020, obklopená jeho fantazijním světem plným lží, psychického týrání a pokusů o nevěru, doplněných drogovou závislostí. Z každé těžké situace lze ale najít cestu ven, a právě to je poselstvím této knihy. Nakladatelská anotace.