Můj rok 1949 - Breuerová, Alena, 1962- (BizBooks, 2023)
Kniha ukazuje společenskou atmosféru roku 1949 v Československu a realitu všedního dne. Nechybí kapitoly o politice, procesech, ekonomice, významných událostech, kultuře, umění, architektuře, jídle, médiích, reklamě, dopravě, sportu či zdraví.