Velikost : rozměry jako klíč k pochopení světa - Smil, Vaclav, 1943- (Tema (Kniha Zlin), 2023)
Známý vědec českého původu se zamýšlí nad významem velikosti či proporcí v různých oblastech života. Od bakterií po velryby, od atomů po asteroidy. Oceňovaný vědec zkoumá, proč rozměry nejsou náhodné a jak ovlivňují svět. Nečekané odpovědi na otázky všedního i planetárního významu vás ohromí i pobaví zároveň. Nakladatelská anotace. Kráceno.