Spisovatel Zdeněk Šmíd - Lederbuchová, Ladislava, 1949- (Západočeská univerzita v Plzni, 2023)
Literární monografie představuje se zřetelem k literárnímu kontextu autorův život a dobovou literárněhistorickou a literárněkritickou reflexi jeho próz a hodnotí reprezentativní oblastí Šmídovy tvorby.