Homér: Odysseova dobrodružství (úryvky) - Homér (Supraphon a.s., 2017)
Původní EP titul 0 39 9896 vydal Supraphon a Československý spisovatel v roce 1968 pro Klub přátel poezie. EP/SP desky byly součástí knih s díly českých i zahraničních autorů, s klasickou i moderní poezii. Na těchto deskách se objevovaly hlasy samotných autorů a profesionálními herci přednášené výňatky z tvorby daného autora. Na tomto titulu, který nyní vychází poprvé digitálně, recituje Jaromír Adamíra úryvky z Homérovy knihy Odysseova dobrodružství Úryvky: Odysseus v jeskyni obra Polyféma - Odysseus se dává poznat Télemachovi Starý pes Argos poznává svého pána - Odysseus vyzývá Télemacha k potrestání ženichů Ilustrace digitálního vydání Petr Melan