Vražda v ambitu : tři případy, které rozřešil mladý Oldřich z Chlumu - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2010)
Tři detektivní příběhy z poloviny 13. století se vracejí do doby mládí budoucího královského prokurátora Oldřicha z Chlumu.